blank

BAKIĆU, DA LI JE OVO SLUČAJNO U VAŠOJ NADLEŽNOSTI? “Mandarina” se još uvek ljušti, nadležni ćute i ne preduzimaju ništa

blank

Predškolska ustanova “Naša radost” više od godinu dana ne odgovara na konkretna pitanja naše redakcije u vezi sa neophodnom sanacijom ovog predškolskog objekta 

Branko M. Žujović

Sudeći prema svedočenjima roditelja, problem prokišnjavanja i taloženja buđi u vrtiću “Mandarina”, u naselju Radijalac, koji se vuče godinama, prisutan je u objektu pomenutog vrtića i ove godine.

Naša redakcija je pre nešto više od godinu dana, istim povodom, prosledila pitanja u vezi sa ovim problemom Veljku Vojniću, tehničkom direktoru Predškolske ustanove “Naša radost”, u čijem sastavu radi pomenuti vrtić, ali do danas nije dobila konkretne odgovore na pitanja u vezi sa sanacijama krova.

blank

Vojnić je septembra prošle godine saopštio da je zaista posredi višegodišnji problem prokišnjavanja koji će, kako je doslovno naveo, ostati i nakon sanacije koja je, navodno, obavljena u leto 2021. godine.

Pre toga, na sanaciji krova radilo se navodno i 2018. godine, ali od Naše radosti nismo dobili uredno zatraženu dokumentaciju iz koje bi se videlo šta je na krovu “Mandarine” zaista urađeno 2021. i 2018. godine.

Jedino rešenje po Vojniću je nadgradnja objekta čiji su radovi tada bili procenjeni na 50 miliona dinara.

Želeći da proverimo njegove navode o sanacijama krova vrtića, naišli smo na zid ćutanja Veljka Vojnića i ustanove kojom rukovodi.

Ove jeseni, roditelji mališana ponovo nam šalju slike “Mandarine” koja se zbog vlage ljušti iznutra.

To znači da Naša radost nije preduzela ništa da makar kratkoročno sanira ovaj problem, ukoliko već od 2018. godine nije u stanju da ga reši.

Zar Subotica, kakva god da je njena postranačena gradska uprava, zaista spala na to da pune četiri godine, kao grad, nije u stanju da zaustavi prokišnjavanje zgrade vrtića?

Kao da tamo skladištimo šut i kao da u “Mandarini” ne borave deca.

Jedina mandarina čije bi ljuštenje deca trebalo da gledaju je ona sa pijace ili iz supermarketa. Osim imenica nemar i sramota, ništa preciznije mi ne pada na pamet.

Gradonačelniče Stevane Bakiću, da li je ovo, slučajno, u vašoj nadležnosti?

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

4 responses to “BAKIĆU, DA LI JE OVO SLUČAJNO U VAŠOJ NADLEŽNOSTI? “Mandarina” se još uvek ljušti, nadležni ćute i ne preduzimaju ništa”

  1. Da je bar samo u objektu Mandarina. Slična, ako ne i ista, situacija se dešava i u vrtiću Kolibri. Krov se kao sanirao, a problem sa prokišnjavanjem se ponavlja već više od 5 godina i nadležni ništa ne čine.

  2. Imam dodatno pitanje za gradonačelnika i direktora ustanove, sem buđi i vlage koja je prouzrokovala razbolevanje dece, zašto je u prostorijama gde borave i gde presvlače decu temperatura 12 °C kada po zakonu treba da bude 22 °C? Gde je inspekcija da zabrani rad ovakve ustanove?

  3. Vrtić Kolibri isto tako…lično slala slike direktoru nisu se udostojili ni da odgovore….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 21 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uzrokovati

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 22 do 34 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.