blank

Akcija dobrovoljnog davanja krvi „Humana subota”

blank

Crveni krst Subotica najavio je da će u subotu na Velikoj terasi na Paliću biti održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi „Humana subota”, u periodu od 9 do 13 časova.

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica će akciju sprovesti u saradnji sa Službom za transfuziju krvi subotičke Opšte bolnice, a slogan ovogodišnje akcije, devetnaeste po redu, jeste „Daj krv. Neka sva srca kucaju“.

Akciju „Humana subota“ će podržati i Zavod za javno zdravlje Subotica, kao i Centar za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti, pružajući zainteresovanim građanima besplatne zdravstvene preglede – određivanje indeksa telesne mase, merenje visine i telesne težine, metabolička starost organizma, merenje ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu kod pušača, merenje holesterola, triglicerida i šećera u krvi, kao i krvnog pritiska.

blank

Javno preduzeće „Subotica-trans“ saopštilo je da će u subotu od 8 do 15 svim davaocima krvi biti omogućen besplatan prevoz na liniji 6, uz prikaz knjižice davaoca.

Doručak će se služiti od 8 do 10 časova, a tradicionalni ručak, vojnički pasulj, od 10 do 13 časova, za sve dobrovoljne davaoce krvi i članove njihovih porodica. Za dobrovoljne davaoce krvi postoji mogućnost vožnje katamaranom.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović naveo je da je subotička lokalna samouprava ove godine u budžetu grada opredelila 1,7 miliona dinara za akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

Foto: Fejsbuk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.