blank

Apel za pomoć ugroženima u Petrinji

blank

Subotičanin Andrej Kunkin pozvao je posredstvom “Fejsbuka” ljude dobre volje da pomognu stradalima od zemljotresa u Petrinji. Kunkin je naveo da je u toku umrežavanje onih koji žele da pomognu, ali da je najbrža pomoć koja može da se pruži devizna uplata na račun Crvenog krsta Hrvatske, koji će raspoređivati sredstva tamo gde je najpotrebnije, te da je svaka uplata vredna. Napomenuo je da je ovo trenutno jedini pouzdan način uplate donacija, te da se novac ne uplaćuje na druge žiro-račune zbog moguće zloupotrebe.

Pored Fejsbuk prijatelja, administratora grupa, medija, Kunkin je pozvao i preduzeća da pomognu stradalima i njihovim porodicama, ali i da podele njegov apel na društvenim mrežama kako bi motivisali druge da pomognu koliko mogu. Naveo je da u ovakvim situacijama nema mesta za provokacije, te da svi treba da pokažu solidarnost i empatiju, bez obzira na boju kože, naciju i veroispovest.

Kunkin je, kao veteran izviđača, pozvao sve izviđačke odrede u Srbiji na solidarnost kako bi pomogli prijateljima u Petrinji, Sisku, Glini, Zagrebu i severu Bosne i Hercegovine, svim područjima pogođenim zemljotresom, sa mnoštvom povređenih, ljudskim žrtvama i materijalnom štetom. On je istakao da je ovo najjači zemljotres u proteklih trideset godina na ovim prostorima, navodeći one na Kopaoniku iz osamdesetih koji su bili jačine preko 5 stepeni po Rihteru, dok je ovaj od 6,2/6,4 stepeni znatno jači.

Napomenuo je da je u kontaktu i sa Međunarodnim Crvenim krstom u Ženevi, ali i organizacijama iz regiona, te da Savez izviđača Crne Gore ima spremnu mobilnu jedinicu za vanredne situacije ukoliko za tim bude potrebe.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.