blank

DECENIJA OD UBISTVA MILICE BARAŠIN Majka odustala od obraćanja policiji

blank

“Iako su mi u policiji rekli da će se javljati i obaveštavati me o toku istrage, deset godina me nisu prvi pozvali. Pre oko četiri godine, bila sam poslednji put u policiji. Rekli su mi da je inspektor koji vodi slučaj odsutan, a bio je u zgradi. Bila sam ponižena. Od tada im se više ne javljam. Ne znam ni ko vodi slučaj ubistva moje ćerke, ni da li je slučaj završio u fioci. Naučila sam da živim sa svojim gubitkom”, kaže majka ubijene devojčice. Igor Jurić: “Tražićemo reviziju istrage!”.

U sredu, sedmog oktobra, navršava se decenija od nerešenog ubistva šesnaestogodišnje devojčice Milice Barašin. Milica je ubijena nedaleko od svoje kuće, kod Somborske pruge, gde je živela sa majkom Svetlanom Simendić, bakom Stojankom i dedom koji je ubrzo posle sahrane unuke preminuo od tuge za njom.

Pretpostavlja se da je devojčica u trenutku ubistva nosila slušalice i slušala muziku. Prema izveštajima, vrat joj je prerezan s leđa.

– Žena koja se zadesila u blizini i koja je potom dala iskaz policiji videla je iz automobila muškarca sa kapuljačom. Držao je devojčicu za koju se pretpostavlja da je bila Milica. Žena je rekla da je, u svetlosti farova, videla da devojčica najverovatnije plače, odnosno da joj idu suye. Prošla je kolima, ali je odlučila da se vrati, kada je muškrca sa kapuljačom videla kako trči. To je njen iskaz – kaže za Subotičke.rs Svetlana Simendić, majka ubijene Milice Barašin.

U izveštajima se navodi i da je ubica bio desnoruk, te da je najverovatnije koristio mesarski nož koji nije pronađen.

– Digla sam ruke, jer od policije više ne očekujem ništa. Kada se ubistvo dogodilo, rekli su mi da ćemo biti u kontaktu, da će se javljati i da će me obaveštavati o napretku istrage. Za deset godina, nikada me nisu prvi pozvali. Pre oko četiri godine, ako se dobro sećam Borivoje Mucalj je još uvek bio načelnik Plicijske uprave, poslednji put sam bila u policiji. Rekli su mi da je inspektor koji je vodio slučaj odsutan, a bio je u zgradi. Bila sam ponižena. Od tada im se više ne javljam. Ne znam ni ko vodi slučaj ubistva moje ćerke, ni da li je slučaj završio u fioci. Naučila sam da živim sa svojim gubitkom – kaže Svetlana Simendić.

Majka ubijene devojčice dodaje da danas živi na isti način kao i pre ubistva ćerke.

– Živim mirno i povučeno, kao i pre Miličinog ubistva. Neposredno nakon ubistva čula sam nekoliko neverovatnih priča o čitavom događaju, ali do danas ne znam i ne mogu čak ni da naslutim šta je pozadina ubistva – kaže Svetlana Simendić.

blank

Igor Jurić za Subotičke.rs kaže da je ubistvo male Milice Barašin velika tragedija za grad, a da je još većom čini to što ubica nikada nije otkriven.

– Pravni tim Fondacije ‘Tijana Jurić’ će zajedno sa majkom male Milice Svetlanom Simendić zahtevati reviziju istrage. Važno je da se ubica otkrije, ali i da se utvrdi ko je zakazao u istrazi i da za to snosi odgovornost – kaže Jurić.

Porodica i prijatelji u sredu će posetiti večno počivalište Milice Barašin na groblju u Somboru.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.