blank

DSS traži da ministarka Čomić podnese ostavku

blank

Demokratska stranka Srbije saopštila je da koalicija NADA koju čine ova stranka, POKS i devetnaest udruženja građana traži od ministarke za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Gordane Čomić da podnese ostavku zbog stava da se u popisu stanovništva Srbije doda i nacionalna pripadnost Vojvođanin.

„Ne postoji nacija Vojvođanin, nego je to naziv za regionalnu pripadnost, kao Šumadinac, Krajišnik ili Beograđanin. Slično smo imali u Crnoj Gori i evo šta danas imamo, nezavisnu državu, tenzije i sukobe na ivici građanskog rata. Neko očigledno želi i u Vojvodini. Zahtevaćemo ostavku ministarke Čomić, ako istraje u ovoj svojoj nameri”, izjavio je predsednik DSS-a dr Miloš Jovanović.

Predsednik POKS-a Žika Gojković naveo je da ministarka Čomić nastavlja tradiciju komunističke partije koja stvara veštačke nacije, na štetu srpskog naroda.

„Tražimo od predsednice Vlade Srbije da se hitno izjasni po ovom pitanju. Očigledno je da Čomić i Čanak na ovaj način žele da se dodvore malobrojnim separatistima u Vojvodini i domognu cenzusa na narednim izborima”, izjavio je Gojković.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 25 stepeni Celzijusa. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.