blank

Dve godine Fondacije “Profesura” (VIDEO)

YouTube video

Kada kažemo reč „profesura“ prva asocijacija bude nešto što je vezano za obrazovanje, školovanje, profesore. U stvari, to je suptilno zanimanje koje obuhvata mnogo više od toga. To je komunikacija, veza, povezanost između učenika i profesora.

U današnjem kontestu to je fondacija koju je pre dve godine osmislila i pokrenula, sa saradnicima, Stela Šarović, profesorica srpskog jezika Politehničke škole, kako bi prepoznala, a potom i nagradila trud učenika koji zaslužuju nagradu.

blank
Foto: Subotičke.rs

U Velikoj većnici juče su se okupili predstavnici učenika iz srednjih škola Subotice kako bi razgovarali sa profesorima i izneli svoje viđenje na mnoštvo tema o kojima današnja srednjoškolska generacija priča. Ovaj susret nazvan je simbolično „Pitam se, pitam“.

Trud i rad koje ova profesorica ulaže kako bi obezbedila bolje uslove za decu, u vidu stipendije je veliki, a energija koju poseduje inspirativna. Njeno zalaganje prepoznato je i od strane učenika sa kojima ima otvorenu i uspešnu saradnju dugi niz godina. Pomno prati rad svojih đaka, koje i na ovaj način – stipendijama, pokušava da ohrabri i nagradi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.