blank

Film „Rekla je” od 17. novembra u bioskopima

Film „Rekla je”, koji obrađuje jednu od najkontroverznijih i najvžanijih tema današnjice – seksualno nasilje i pomoć žrtvama da se njihov glas čuje, stiže na bioskopki repertoar 17. novembra.

blank
Novinarke „Njujork tajmsa”, Džodi Kantor, Megan Tui i Rebeka Korbet, sprovele su opsežno istraživanje i napisale reportažu koja je nagrađena Pulicerovom nagradom, a kasnije pretočena u istoimenu knjigu „Rekla je”.

Dvostruko nominovana za Oskara, glumica Keri Maligan (glumila je u filmovima „Žena koja obećava”, „Obrazovanje”) i Zoi Kazan (poznata iz serija „Zavera protiv Amerike”, „Moja ljubavna priča”) glume reporterke, koje su zajedno razotkrile jednu od najvažnijih priča u jednoj generaciji – priča koja je pomogla pokretanju #MeToo pokreta, razbila decenije ćutanja oko teme seksualnih napada u Holivudu i zauvek promenila američku kulturu.

Film „Rekla je”, u režiji Marije Šreder, predstavlja svedočanstvo o moći istraživačkog novinarstva i detaljno opisuje putovanje novinara i urednika koji su angažovani u neumornoj potrazi za istinom. Film naglašava hrabrost preživelih i svedoka koji su odlučili da istupe i zaustave serijskog seksualnog predatora.

Zajedno, njihova posvećenost i hrabrost pokrenuli su nacionalnu debatu, pomogli da se osnuje #MeToo pokret i podstakli obračun sistema koji mu je to omogućio.

Foto: CineStar

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.