blank

„Kus petlić” na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu

blank

Narodno pozorište Subotica saopštilo je posredstvom svoje „Fejsbuk” stranice da će na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu večeras u dva termina biti izvedena predstava „Kus petlić” Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, i to, kako je navedeno, zahvaljujući potpisanom protokolu o saradnji ova dva pozorišta. Predstava će zbog velikog interesovanja biti odigrana u 17 i u 20 časova i 30 minuta.

Iz Narodnog pozorišta u Beogradu su naveli da će nakon skoro godinu dana od velikog uspeha koji je ova predstava ostvarila na 66. Sterijinom pozorju, beogradska publika imati priliku da je odgleda. 

Podsetimo se, Sterijinu nagradu za predstavu Aleksandra Popovića „Kus petlić“ u režiji Milana Neškovića jednoglasnim odlukama žirija dobili su: reditelj Milan Nešković, glumci Srđan Sekulić i Minja Peković, koja je dobila i nagradu „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru, za kostimografsko ostvarenje Biljana Grgur i za scenski govor Saša Latinović. Takođe, glumac Miloš Lazić dobio je Sterijinu nagradu iz fonda „Dara Darinka Čalenić“ za najboljeg mladog glumca, dok je nagrada Producentske kuće „Skomediasko“ za epizodu pripala Igoru Greksi.

Sterijinu nagradu „Dejan Penčić Poljanski“ Okruglog stola kritike za najbolju predstavu ravnopravno su podelila ostvarenja: „Kus petlić” Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića Narodnog pozorišta Subotica i „Vitezovi, Lake male’” u režiji Andraša Urbana pozorišta „Deže Kostolanji“ Subotica

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.