blank

Milojević: Ostaje nada da će pozorište posle 15 miliona evra i 16 godina biti završeno

Miroslav Milojević poslanik u Skupštini Subotice i predsednik OG Pokret građanske Subotice danas se osvrnuo na novu tranšu od 1,7 milijardi dinara koja je namenjena završetku izgradnje Narodnog pozorišta i začuđeno dodao kako je u pozorište do sad uložena enormna svota novca, od 28 miliona evra za izgradnju:

blank
Foto: RTV Yu Eco/Youtube/printskrin

„Jedino ostaje nada da će ovih 15 miliona evra biti dovoljno i da će pozorište napokon posle 16 godina biti završeno. Neću da govorim o izgledu tog džina koji se nalazi u centru grada i koji se ne uklapa u stil centra Subotice, to je druga tema. Svi sad beže od osnivačkih prava koje niko ne želi da preuzme, ni grad, ni Pokrajina, ni Republika. I sad će održavanje tog objekta koštati enormno i ne znamo odakle će se ti izdaci pokrivati.

Izgradnja pozorišta je bila problematična od početka do kraja. Više hiljada Subotičana je potpisalo peticiju da se to ne ruši, ali je SVM tražio rušenje i na kraju se jedva izdejstvovalo da prednji deo sa stubovima ostane. Imali su nameru da potpuno unište istorijsko-kulturni centar Subotice. Ovo što se sa pozorištem u poslednjih 15 godina dešava je jedna katastrofa za sve vlasti“, završio je izlaganje Milojević i dodao kako budžet grada Subotice od nešto više od 10 milijardi dinara nije razvojni, ako se za samo pozorište se izdvaja 1.7 milijardi dinara.

„Ja sumnjam u ostvarenje tog budžeta, predizborni budžeti se uvek naduvaju, a to su šarene laže. Čuli smo da Regionalna deponija nikada neće biti profitabilna, iako je svugde u svetu profitabilna. Naša je građena po zastareloj italijanskoj tehnologiji, već tad je bila projekcija da neće donositi profit. Svi ćute, od vlasti, sudova, policije, iako smo im dali podatke o svim malverzacijama koje su se odvijali u Subotica-transu. Ono što je pohvalno je izgradnja obdaništa koja je dobra za građane Subotice, a ono što bi posebno pozdravio je da posle više od pola veka dobijamo ledenu dvoranu, iako se kasni 50 godina“, zaključio je Milojević.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.