blank

Na Pokrajinskoj smotri nastupiće dvadeset i jedan recitator iz Subotice

blank
Na Zonskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog”, održanoj u sredu posredstvom platforme „Zum”, nastupio je osamdeset i jedan recitator iz Subotice, Apatina, Sombora, Bačke Topole, Ade, Sente i Malog Iđoša, a organizovali su je Gradska biblioteka Subotica i Savez umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Recitatore je ocenjivao žiri u sastavu: Katarina Čeliković, profesorka iz Subotice, Katalin Fazekaš, pedagog iz Novog Sada, te Miodrag Petrović, glumac i pesnik iz Novog Sada i predsednik žirija.

Na Pokrajinsku smotru plasiralo se četrdeset učenika. Iz mlađeg uzrasta plasiralo se trinaest, iz srednjeg petnaest, a iz starijeg dvanaest učenika. Čak dvadeset i jedan đak koji se plasirao na viši nivo takmičenja je iz Subotice.

Najbolji učenici među mlađim uzrastom nižih razreda osnovne škole jesu Pavao Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Renata Jurčak (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), David Kovač (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica), Una Matoš (OŠ „Kizur Ištvan” Subotica), Nađa Raičević (OŠ „Sonja Marinković” Subotica) i Janja Tutorić (OŠ „10. oktobar” Subotica).

Učenici koji su se plasirali na Pokrajinsku smotru u kategoriji srednjeg uzrasta su Noemi Božić (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), Marija Magdalena Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Iva Marić (OŠ „Jovan Mikić” Subotica), Mila Popov (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), Lara Prćić (OŠ „Matija Gubec” Tavankut), Marijan Rukavina (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica), Magdalena Suknović (OŠ „Ivan Milutinović” Subotica), Lana Šarčević (OŠ „Ivan Milutinović” Subotica), Višnja Vilov (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica) i Anja Vujović (OŠ „Sonja Marinković” Subotica).

Srednjoškolci koji su se pokazali kao najbolji jesu Vanja Bosanac (SKC „Sveti Sava” Subotica), Natalija Kanjo (Dom učenika srednjih škola Subotica), Nađa Meandžija (SKC „Sveti Sava” Subotica), Helena Savić (Gimnazija „Svetozar Marković” Subotica) i Ivana Vučinović (Baletska škola „Raičević” Subotica).

Najbolji recitatori nagrađeni su diplomom i ponovo će se takmičiti u kazivanju poezije na Pokrajinskoj smotri koja će takođe biti održana onlajn, od 21. do 23. aprila 2021 godine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.