blank

Na Republičku smotru recitatora plasiralo se sedmoro Subotičana

blank

Gradska biblioteka Subotica saopštila je da je Pokrajinska smotra recitatora „Pesniče naroda mog” održana 12. i 14. maja u onlajn formatu, a Suboticu je predstavljao dvadeset i jedan recitator. Petnaestoro je osvojilo zlatnu diplomu, a čak sedmoro njih plasiralo se na republički nivo takmičenja.

Miodrag Petrović, Katalin Fazekaš, Katarina Čeliković, Ana Leskovac i Amalija Kovač činili su petočlani žiri, koji je za svaku kategoriju proglasio pobednike, dodelivši od 18 do 29 zlatnih diploma, u zavisnosti od uzrasta. Među njima je odabrao po devet recitatora za svaku kategoriju, koji će učestvovati na Republičkoj smotri 28. i 29. maja, takođe u onlajn formatu.

blank

Zlatne diplome u kategoriji mlađeg uzrasta, od prvog do četvrog razreda osnovne škole, osvojili su Pavao Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Renata Jurčak (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), David Kovač (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica), Una Matoš (OŠ „Kizur Ištvan” Subotica) i Nađa Raičević (OŠ „Sonja Marinković” Subotica).

U kategoriji srednjeg uzrasta, od petog do osmog razreda, diplome su osvojile Noemi Božić (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), Marija Magdalena Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Iva Marić (OŠ „Jovan Mikić” Subotica), Mila Popov (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), Magdalena Suknović (OŠ „Ivan Milutinović” Subotica), Lana Šarčević (OŠ „Ivan Milutinović” Subotica) i Višnja Vilov (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica).

Među starijim uzrastom, srednjoškolcima, diplome su osvojile Natalija Kanjo (Dom učenika srednjih škola Subotica), Nađa Meandžija (SKC „Sveti Sava” Subotica) i Helena Savić (Gimnazija „Svetozar Marković” Subotica).

Na Republičku smotru recitatora plasirali su se Pavao Huska, David Kovač, Una Matoš, Noemi Božić, Marija Magdalena Huska, Višnja Vilov i Nađa Meandžija.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.