blank

Narodna muzika na obali Palićkog jezera

blank

Muzički festival „Folk music fest” biće održan u petak i subotu na Velikoj terasi na Paliću, a na programu će biti tamburaška muzika, gudači, dečji koncert, kao i prateći sadržaji.

Dvodnevni festival koji organizuje Udruženje građana „Juhasok” počinje u petak 28. maja, uz veče violina i tambura. Od 18 časova nastupa trio „Pengeteš” iz Budimpešte, a zatim će nastupiti tamburaški ansambl „Ravnica” iz Subotice i „Mendicus” iz Čantavira.

– „Ravnica” će predstaviti i svoje kompozicije. Subotica je pravi primer kako je lepo biti različit i kako je lepo tu različitost predstaviti i drugima, da drugi shvate kako je različitost zapravo jedno veliko bogatstvo koje mi imamo i sa kojim se ponosimo – rekao je vođa ansambla Nikola Jaramazić.

Drugog festivalskog dana, u subotu, od 15 časova, Udruženje „Talentum” priprema izložbe, radionice, kao i dečje igre, a zatim će u 16 časova pozdravni govor održati dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada.

blank

– Predstavljanje našeg novog albuma pod nazivom „Ja već znam” biće nam šesti koncert, jer smo prethodnih nedelja već svirali i na Paliću, u Subotici, u Feketiću, Senti i Tordi. Mislim da bi ovaj „Folk music fest” u subotu popodne mogao biti jedan veoma dobar mali program za decu i porodice – istakao je vođa orkestra Gabor Juhas.

Od 17 sati slede koncerti klasične narodne muzike, publika će imati prliku da čuje subotički orkestar „Duhaj” i orkestar „Roždamaro” iz Segedina. Drugi orkestar stiže u novoj formaciji, zajedno sa pevačicom narodne muzike iz Kupusine Anom Čizmadija. Od 20 sati nastupa Društvo narodne muzike „Duna” iz Baje.

Paralelno sa koncertima, na drugoj strani Velike terase, Oršolja Terek će od 17 časova i 30 minuta za decu održati prezentaciju instrumenata, a od 19 časova će biti održana i prezentacija Udruženja srednjovekovne tradicije Svetog Longina.

RTV Panon

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.