blank

Novi pogon u “Amateku”, angažovano dvadeset radnika

blank

Dvadeset visokokvalifikovanih stručnjaka pravi instrumente za merenje kvaliteta gasa i nafte, a prvi od njih već su isporučeni na tržište Amerike

Austrijski “Grabner Instruments” označio je početak rada svog novog pogona koji posluje u okviru kompanije “Ametek”, vodećeg svetskog proizvođača elektronskih instrumenata i elektromehaničkih uređaja sa godišnjom prodajom od oko pet milijardi dolara.

“U pogonu “Grabner Instruments”-a, koji posluje u okviru kompanije “Ametek” u Slobodnoj zoni Subotica, 20 visokokvalifikovanih stručnjaka pravi instrumente za merenje kvaliteta gasa i nafte, a prvi od njih već su isporučeni na tržište Amerike”.

Nakon šest godina rada u “Ametek”-u i završene obuke u matičnoj fabrici u Beču, bravar Branko Matković postao je koordinator proizvodnje u pogonu “Grabner Instruments”-a u Subotici.

“Ovo što vidite ovde je prvi merni instrument u Srbiji koji se koristi za ispitivanje pritiska pare i ostalih fluida koji se koriste u petrohemiji”, kaže Branko Matković, koordinator u pogonu “Grabner Instruments” u Subotici.

Ametek ima ukupno 17.000 radnika na više od 150 lokacija u 30 zemalja širom sveta, a u Srbiji posluje više od deset godina i zapošljava preko 460 ljudi.

RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.