blank

Obeležen Dan oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu (FOTO)

Polaganjem venaca na spomenike žrtvama fašizma, danas je obeležen 10. oktobar, Dan oslobođenja Subotice u Drugom svetskom ratu, najvećem, najsveobuhvatnijem oružanom sukobu u istoriji čovečanstva.

blank
Foto: Subotičke.rs

Vence na Spomenik žrtvama fašizma, na Trgu žrtava fašizma, položile su brojne delegacije. Ispred Grada, lokalne samouprave i SUBNOR-a venac je položila delegacija na čelu sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem. U svom govoru Bakić je između ostalog istakao:

„Naša obaveza je da se svake godine sa ponosom sećamo ovog datuma, da položimo vence na grobove žrtava i da izrazimo iskreno divljenje, najdublje poštovanje i večnu zahvalnost svima onima koji su dali svoje živote da bismo mi danas bili slobodni, i da bismo živeli u miru“, kazao je Bakić i dodao kako ne treba dozvoliti relativizaciju stradanja žrtava kroz širenje neonacističje ideologije :

„Da ne dozvolimo da se promeni tok istorije, da se žrtva proglasi za dželata, a dželat za žrtvu, da laž pobedi istinu”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prisutnima na komemorativnom skupu kod Spomenika žrtvama fašizma obratili su se i predsednik Gradskog odbora SUBNOR-a Subotica, Aleksandar Toković, i predsednik SUBNOR-a AP Vojvodine Jovo Baroševčić.

Venac na Spomenik žrtvama fašizma u ime Vlade Republike Srbije i Severnobačkog upravnog okruga položila je delegacija na čelu sa načelnikom Okruga, Bojanom Šoralovim, a u ime SUBNOR-a Srbije i SUBNOR-a AP Vojvodine venac je položila delegacija koju je predvodio Jovo Baroševčić. Vence su položile i delegacije SUBNOR-a i lokalnih samouprava Apatin i Sombor, Jevrejske opštine Subotica, kao i delegacije brojnih udruženja, političkih partija, stranaka i nevladinih organizacija.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.