blank

Odobrene mature i slavlja, dozvoljena publika na stadionima

blank

Krizni štab za borbu protiv virusa korona doneo je danas odluku o novom popuštanju mera koja se, između ostalog, odnosi i na produženje radnog vremena prodavnica i ugostiteljskih objekata. Omogućeno je i prisustvo publike na sportskim takmičenjima, a povećan je i broj građana koji mogu da se okupljaju na otvorenom ili zatvorenom prostoru do 500 osoba.

Krizni štab je odobrio i relaksirao mere vezane za rekreativnu nastavu za osnovce, srednjoškolce i visoko obrazovanje, te će biti moguće i ekskurzije u okviru vannastavnih aktivnosti.

Podsećamo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je ranije danas da je situacija s koronavirusom pod kontrolom i da nema većih problema, a da je jedan od ciljeva da se zdravstveni sitem reorganizuje, kako bi se omogućilo lečenje ostalim pacijentima.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će potpuno popuštanje mera biti „tek kada se dođe do 60 odsto“ vakcinisanih građana Srbije.

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je još osam osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 6.970. Broj novozaraženih je 124.

N1, NSPM

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.