blank

Otvoren konkurs za izlaganje u Savremenoj galeriji

blank

Savremena galerija Subotica raspisala je konkurs za izlaganje u ovoj ustanovi u 2022. godini. Konkurs je otvoren do 17. juna ove godine i odnosi se na autorske projekte i samostalne izložbe u oblasti savremene vizuelne umetnosti.

Kako su naveli, svoje projekte mogu da predlože likovni i vizuelni umetnici, kustosi, istoričari i teoretičari umetnosti, a odluku o izabranim samostalnim i autorskim projektima doneće Stručni savet Savremene galerije u roku od četrenaest dana od završetka Konkursa. Odluka će biti objavljena na sajtu Savremene galerije Subotica.

„Stručni savet će posebno ceniti predloge projekata koji su usmereni na savremeni vizuelni izraz, koji u umetničkim istraživanjima neguju problemski i ohrabruju kritički pristup izabranim temama, kao i predloge koji svojim sadržajnim kvalitetom utiču na razvoj zajednice u pogledu razumevanja savremene umetnosti”, navode u saopštenju.

Zainteresovani mogu da se prijave putem zvaničnog sajta Savremene galerije Subotica, gde su dostupne i informacije o neophodnoj konkursnoj dokumentaciji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.