blank

Otvorena cvetna pijaca u centru grada (VIDEO)

blank

Na Trgu slobode danas je otvorena cvetna prijaca, na kojoj posetioci kod više od dvadeset izlagača mogu da kupe raznovrsne sadnice, začinsko bilje, saksijske biljke, ali i baštenske ukrase, prirodne proizvode i kolače. Manifestacija će biti otvorena do subote u 18 časova.

blank

Kako je naveo član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić, ovom manifestacijom napravljen je jedan korak ka normalizaciji svakodnevnog života Subotičana, nakon šesnaest meseci susretanja sa izazovima koje je nametnula pandemija virusa korona.

‒ Cvećem se izražavaju emocije, ono izaziva emocije i cveće danas sigurno unosi posebnu atmosferu na ovaj prelepi subotički trg ‒ poručio je Samardžić.

blank

Organizator cvetne pijace Dušan Kontić iz Sombora naveo je da su ovakve manifestacije prethodnih nedelja organizovane u Zrenjaninu, Apatinu, Vrbasu, Kuli, Odžacima, kao i u Somboru, gde se održava najveći festival cveća na Balkanu, te da polako treba da se vraćamo u normalan život.

blank

Kako je rekao, na pijaci su prisutna dvadeset dva izlagača, od kojih su dvoje uvoznici, a sve ostalo rasadničari.

‒ Ove godine vegetacija kasni mesec, mesec i po dana i zbog vremenskih uslova ljudi ne mogu da vade robu iz plastenika i staklenika, nego su morali da čekaju. Verovatno ćemo i na jesen organizovati ovako nešto, iako ne možemo unapred da pričamo, jer ne znamo kako će se razvijati situacija… Ponuda je raznovrsna, a na pijaci izlaže i najveći proizvođač muškatla u Srbiji, tako da svako može da nađe nešto za sebe ‒ naveo je Kontić.

blank

Zora Despić iz Beograda prvi put boravi u Subotici, a izložila je uvozne orhideje iz Slovenije.

‒ Ovo su uvozne biljke, nije moja proizvodnja. Kao što vidite, držim orhideju, a u Srbiji niko ne proizvodi orhideje. Ovo su slovenačke orhideje. Atmosfera je veoma dobra, grad je divan. Na lepom smo mestu, a lepo je i vreme ‒ kazala je Zora.

blank

Posetioci cvetne pijace kazali su da im se mnogo dopada ova manifestacija, te da su dugo očekivali ovako nešto.

blank

‒ Kupila sam ove muškatle da obradujem majku za rođendan. Najzad je živnula Subotica, proleće je, divan je dan. Uvek je lepo kad se nešto ovako dešava ‒ poručila je Senada Beret.

blank

‒ Miriše sve fantazija. Kupiću karanfiliće u saksiji, nemam terasu, pa drugo ne mogu, iako su jako lepe i muškatle i petonije ‒ rekla je Ana Siđarto.

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Poslepodnevni pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 16 do 28 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.