blank

Pastor najavio 45. redovnu sednicu

Balint Pastor, predsednik Skupštine grada je na redovnom presu najavio tačke dnevnog reda sutrašnje, 45. Skupštine grada.

blank
foto: subtičke.rs

Između ostalog, na dnevnom redu sutrašnje sednice usvojiće se odluke o izmenama i dopunama statuta, o kome je na prethodnoj sednici već bilo reči, a koje se odnose na usaglašavanje sa republičkim zakonom o odbrani:

“Ovim izmenama statuta će se detaljno i precizno regulisati, u skladu sa zakonom, nadležnosti različitih lokalnih organa, pre svega mislim na Skupštinu grada, gradonačelnika, gradsko veće, u ratnom i vanrednom stanju”, istakao je Pastor.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na sednici koja sledi biće rasprave o planu detaljne regulacije, ovoga puta će to biti Gornji Tavankut:

“Prvi put će to naselje imati jedan ovakav sveobuhvatan planski dokument. Rok izrade plana je 12 meseci tako da će se time skupština sledeći put baviti u sledećem sazivu, a do tada treba da radi taj plan generalne regulacije”.

Takođe će se na dnevnom redu Skupštine grada naći odluka o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje i razgraničenje sportsko – rekreativnih kompleksa javne i ostale namene u mesnoj zajednici Dudova šuma čiji rok za izradu je godinu dana. Pastor je dodao da će odbornici odlučivati i o donošenju odluke o usvajanju srednjoročnog plana grada Subotice za period od 2024. do 2026. godine.

blank
Foto: Kalman Nemet on Unsplash

Balint Pastor je podsetio da je decembra 2022. godine Skupština grada usvojila Plan razvoja grada Subotice za period od 2023. do 2032. godine:

“To je jedan strateški dugoročan plan razvoja a u okviru toga Skupština treba da usvaja periodično i ove kraće planove razvoja, kraće u smislu vremenskog perioda. Ovim dokumentom se predviđaju neke investicije koje treba da budu realizovane do 2026. godine kao što su na primer – proširenje vodovodne mreže u MZ Zorka, proširenje vodovodne mreže u MZ Makova sedmica, zatvaranje i sanacija nesanitarne deponije Aleksandrovačka bara, izgradnja objekta ambulante na Paliću”, navodeći da su ovo samo neki od projekata koji treba da budu gotovi do 2026. godine po Planu regulacije.

Na sutrašnjoj sednici grada raspravljaće se i o odluci o lokalnom ombudsmanu, usaglašavanju sa zakonima, izmeni statuta Gradske biblioteke, kao i kadrovskim rešenjima.

Pastor je najavio i sledeću, 46. Redovnu sednicu, koja se neće održati prvog četvrtka u mesecu zbog prvomajskih i vaskršnjih praznika, već 10. maja, posle Dana pobede.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.