blank

Počela podela paketa najugroženijim sugrađanima (FOTO)

U prostorijama Crvenog krsta danas je počela podela paketa najugroženijim sugrađanima sa sredstvima za higijenu i paketa hrane. Ove godine obezbeđeno je 2.500 hiljade paketa hrane i 300 paketa higijene.

blank
Foto: Subotičke.rs

“Ove godine za pakete hrane i higijene iz budžeta Grada izdvojeno je sedam miliona dinara, dok je za novčana davanja izdvojeno 19 miliona dinara. Za sve aktivnosti koje se realizuju u Crvenom krstu, Grad je namenio 48,5 miliona dinara. Paketi higijene se dele i po Mesnim zajednicama, po rešenju Centra za socijalni rad”, rekao je Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

Paketi hrane i higijene biće podeljeni i po Mesnim zajednicama, ali i u prostorijama Crvenog krsta.

blank
Foto: Subotičke.rs

“U paketima hrane nalaze se osnovne životne namirnice kao što su brašno, ulje, šećer, testenina, dok se u paketima higijene nalaze sapuni, šamponi, sredstvo za pranje posuđa, toalet papir i drugo. Paketi se dele na osnovu spiskova koje je Centar za socijalni rad odredio. Danas će u Mesnim zajednicama biti podeljeno 290 paketa hrane i 72 paketa higijene, dok će ostatak biti podeljen do aprila naredne godine”, zaključio je Zoran Molnar iz Crvenog krsta Subotice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.