blank

Narodnjaci tvrde da vlast svesno krši Arhusku konvenciju i obmanjuje građane u vezi zagađenja vazduha

blank

Subotički odbor Narodne stranke saopštio je da se odlučno protivi, kako je navedeno, pokušajima manipulisanja informacijama od javnog značaja od strane vlasti, čime se direktno napada zdravlje građana, jer se kvalitet vazduha neće poboljšati pomeranjem granice dozvoljenih koncentracija štetnih materija.

“Flagrantan primer ovakvog pokušaja, svakako je smenjivanje načelnika odeljenja za kontrolu vazduha u Agenciji za zaštitu životne sredine Milenka Jovanovića.

Jovanović je smenjen jer nije pristao da laže građane da je zagađen vazduh sada prihvatljiv za disanje.

Jovanović je smenjen jer nije pristao na to da će se kvalitet vazduha poboljšati pomeranjem granica dovoljnih koncentracija štetnih materija.

Jovanović je smenjen jer nije pristao da promeni istinu da vazduh koji dišemo opasan po naše zdravlje i da narod ima pravo da zna šta udiše.

Sve to vlast odlično zna i pokušava da ućutka ljude koji o tome javno govore, što pokazuje Jovanovićev slučaj.

Vlast svesno krši Arhusku konvenciju o dostupnosti tačnih i relevantnih podataka o kvalitetu životne sredine – hemijske analize vazduha, vode i zemljišta i potpuno svesno fingira podatke o zagađenosti čime vrši direktan atak na zdravlje građana.

Za razliku od pogubne politike vlasti po pitanju zaštite životne sredine, Narodnoj stranci će kvalitet životne sredine – vazduha, voda i zemljišta – svakako uvek biti prioritet, jer smatramo da se kuća ne može graditi bez dobrog tla za temelje.

Krajnje je licemerno dvadestetičeteri sata dnevno govoriti o negativnim posledicama korona virusa, a prećutkivati poguban uticaj zagađenosti vazduha na zdravlje građana i živote ljudi”, navedeno je u saopštenju Narodne stranke.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.