blank

Radenko Martić: Zadovoljan sam prvostepenom presudom protiv Aleksandra Vučića

blank

Srpski pokret “Dveri” juče je saopštio da je Osnovni sud u Beogradu prvostepeno osudio predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog povrede ugleda i časti Boška Obradovića, predsednika Dveri, kog je, gostujući uživo na Televiziji “Pink”, 13. i 16. februara 2019. godine, nazivao “fašistom” i “lopovom”. Dveri su presudu ocenile kao istorijsku.

Tim povodom, predsednik subotičkog odbora Dveri Radenko Martić izjavio je da je zadovoljan presudom i da očekuje da će pomenuta presuda, kako je Martić rekao, podstaći tužilaštvo i sudove da rade svoj posao.

– Srpski pokret “Dveri” u Subotici i ja lično zadovoljni smo ishodom tužbe koju je naš predsednik Boško Obradović podneo protiv aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Juče je Osnovni sud u Beogradu presudio u korist Boška Obradovića. Aleksandar Vučić osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara zbog vređanja i omalovažavanja predsednika Dveri.

Svim članovima Dveri ovo je tek mala satisfakcija za sve uvrede koje smo doživeli od predsednika države. Nadam se da će ova presuda podstaći tužilaštvo i sudove da počnu efikasnije da rade svoj posao, u skladu sa zakonom i da konačno procesuiraju nagomilana krivična dela pojedinaca iz vlasti, koji su se drznuli da se stave iznad zakona – kaže Martić.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.