blank

POLJOPRIVREDNICI SE POVLAČE, ALI NE ODUSTAJU OD ZAHTEVA Letina nas čeka, videćemo hoće li nam gradonačelnik zaista pomoći

blank

Bakić: “Mislim da ne postoji više nijedan osnov da oni ostanu u Štrosmajerovoj”

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, vođa subotičkog protesta poljoprivrednika, Miroslav Matković, rekao je za Subotičke.rs da su, kako je doslovno saopštio, došli do smernica da se problemi reše u komunikaciji sa predsednikom pokrajinske vlade Igorom Mirovićem koji će Matkovića i njegove saradnike primiti u ponedeljak, u 10 časova i 30 minuta u Novom Sadu.

Nakon problema u komunikaciji sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, Matković je najpre razgovarao u Beogradu sa premijerkom Anom Brnabić, da bi sada pristao da ode i u Novi Sad kod Mirovića.

– Dalja komunikacije sa gradonačelnikom obavljaće se bez gluvih telefona. Čini se da sada imamo razumevanje gradonačelnika u vezi sa našim problemima. Rekao nam je da će pomoći koliko bude u mogućnosti, a videćemo koliko će to zaista biti – dodao je Matković.

On je istakao da će se poljoprivrednici danas povući iz Štrosmajerove ulice, nezadovoljni trenutnim ishodom razgovora na gradskom i republičkom nivou.

– Ne odustajemo od zahteva, nastavljamo dalje sa pregovorima. Mi se trenutno moramo povući iz Štrosmajerove, moramo da izađemo na njive, letina nam stoji, stoka nas čeka. Nismo u mogućnosti više da ovo da radimo – rekao je Matković, dodajući da se bliži setva uljane repice i pšenice.

– Ne tražimo do Grada, niti od bilo koga, da nam daje novac. Samo tražimo olakšice, zato što je suša desetkovala rod kukuruza. Zbog čega da usred suše plaćamo odvodnjavanje? Zašto nam ne bi otpisali deo poreskih obaveza? Mislim da je to u interesu svih, ne samo nas – kaže Matković.

Gradska kuća potvrdila je u međuvremenu da će Matković u ponedeljak otići na sastanak sa predsednikom pokrajinske vlade na temu plaćanja odvodnjavanja i suše.

Na sastanku će biti objašnjeno koje su zakonske osnove za proglašenje vanredne situacije, jer je tu grad limitiran, ali je spreman i voljan da uradi svaki potez koji ide u tom pravcu. Sve što je dogovoreno, biće preneto ostalim poljoprivrednicima i mislim da ne postoji više nijedan osnov da oni ostanu u Štrosmajerovoj ulici – rekao je Bakić na konferenciji za novinare.

On je naveo i da su od prvog momenta njegova vrata bila otvorena za poljoprivrednike, kao i za sve građane Subotice, potvrdivši da su imali smo šumove u komunikaciji sa poljoprivrednicima.

Sastanku sa poljoprivrednicima prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Imre Kern, pomoćnica gradonačelnika i gradska menadžerka Zagorka Panić, član Gradskog veća zadužena za oblast poljoprivrede Hajnalka Bognar Pastor i Dragutin Soković, odbornik i predsednik Komisije za davanje državnog zemljišta u zakup.

Izvor naše redakcije iz Gradske kuće, koji je želeo da ostane neimenovan, tvrdi da se na sastanku gradonačelnik potrudio da učesnicima u razgovoru stavi do znanja da poznaje njihove privatne i porodične prilike.

Matković nije želeo da komentariše ove navode, dodavši da se nada da će razgovori u ponedeljak, koje će voditi sa pokrajinskim premijerom, konačno dati rezultat.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.