blank

Poskupljuje auto-osiguranje

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanovića najavio je na otvaranju Srpskih dana osiguranja na Zlatiboru da će u narendom periodu poskupeti auto-osiguranje, uz podsećanje da je poslednje poskupljenje bilo 2014. godine, saopšteno je danas.

blank

„Prihvatili smo kao industrija osiguranja sugestije Narodne banke Srbije da se potrudimo da zajedno pokušamo da ublažimo efekat inflacije u našoj zemlji. U narednom periodu to poskupljenje predstoji, skočile su isplate šteta, cene rezervnih delova, kao i sve druge cene koje se odnose na našu industriju”, rekao je Jovanović.

On je naveo da je osiguranje za razliku od ostalih industrija dosta dobro prošlo u doba pandemije i da je prošle godine ukupna premija bila više od milijardu evra, dodavši je od toga više od 600 miliona evra isplaćeno štete, a da su društva osiguranja akumulirala više od dve milijarde evra, od čega se značajna sredstva ulažu u državne obveznice, dobar deo u poslovne banke, a jedan manji u nekretnine, prenosi FoNet.

FoNet, foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 24 stepeni Celzijusa. Nepovolјne biometeorološke prilike, pogotovo za srčane

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.