blank

Pošumljavanje Segedinskog i Beogradskog puta

blank

Udruženje građana „Zelena oaza Subotica” saopštilo je da u saradnji sa organizacijom „ITSubotica2030″ organizuje akciju podizanja drvoreda na Segedinskom i Beogradskom putu.

Kako su naveli, akcija će na Segedinskom putu biti realizovana 20, a na Beogradskom 27. novembra, kada će biti zasađeno oko 2.800 sadnica, na približno sedam kilometara puta, sa obe strane.

Obe organizacije su istakle da je cilj akcije ne samo unapređenje pejzaža već i poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu, sprečavanje erozije zemljišta i izgradnja vetrozaštitnog pojasa…

Na ovom linku pomeranjem „slajdera” levo ili desno moguće je videti kako ove deonice izgledaju sada, a kako će izgledati posle sadnje.

Zelena oaza i organizacija „ITSubotica2030″ pozvale su sve kompanije koje posluju na teritoriji Subotice i okoline da se priključe ovoj akciji, tako što će donirati sredstva za kupovinu sadnica i njihovo kasnije održavanje.

blank

„Kada je reč o pošumljavanju, ovo nije prva akcija koju sprovodi Zelena oaza. I ranije je to bio slučaj pa je tako jedna od najvećih akcija bila saniranje, čišćenje i sređivanje divlje deponije u Novom Žedniku, odnosno njeno zatvaranje i na kraju pošumljavanje u saradnji sa poznatim subotičkim kompanijama, kao i podizanje 2 km drvoreda između naselja Stari Žednik i Đurđin. Namera ovog udruženja jeste da se na nivou grada Subotice objedine svi ljubitelji i borci za lepšu i zdraviju životnu sredinu. Jedan od ciljeva udruženja jeste podizanje preko 120 km drvoreda uz lokalne i regionalne putne pravce u narednim godinama na teritoriji opštine Subotica, ali i u samom gradu”, navedeno je u saopštenju.

Organizaciju „ITSubotica2030″ su ove godine osnovale kompanije „Infostud grupa”, „Auksaliti”, „Studio Prezent”, „ICB Tek”, „Konkord Soft”, „Infora”, te Visoka tehnička škola i Ekonomski fakultet, kako bi Subotica postala prepoznatljiv IT centar sa živom privrednom i kongresnom scenom, ali i da pomogne u razvoju društvenih i ekoloških aktivnosti u gradu koje će učiniti Suboticu idealnim mestom za život, studiranje i rad.

Kako je navedeno, sve kompanije koje žele da podrže akciju mogu kontaktirati Mihajla Ždrnju iz udruženja „Zelena oaza” imejlom na: [email protected] ili telefonom na broj: 0645055530.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.