blank

Potomak Gadafijevog krda živi na Paliću

blank

Ministar spoljnih poslova Maldiva i predsedavajući Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdula Šahid, prisetio se u neformalnom razgovoru, tokom posete predsedniku Skupštine Ivici Dačiću, da je sa Gadafijem, na skup nesvrstanih u našoj prestonici stiglo i šest kamila i pitao: „Šta je sad sa njima?”. Ovog događaja prisetili su se i drugi učesnici Samita.

– I ja sam 1989. godine bio u Beogradu. Gadafi je došao, raširio je šator, a ispred su bile i kamile. To je baš bila atrakcija. Gadafi je otišao, a životinje je poklonio Jugoslaviji. Kasnije je pokušao da rašili šator i u Njujorku, u Central parku i da dovede kamile, ali mu nisu dozvoli – pričao je Šahid domaćinima, interesujući se kako su kamile nastavile život u našoj zemlji.

Njih nema, ali je tu potomak Gadafijevog „krda” – Kami. Jednogrba ženka, stara 21 godinu, stanuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

– Kami je rođena 1. jula 2.000 godine, a u naš zoo-vrt stigla je 15. jula naredne godine – kažu za „Novosti”, u Zoo-vrtu Palić.

– Boravi sama u svom unutrašnjem i spoljašnjem ispustu, ali se uz nju nalaze i dvogrbe kamile, sa kojima može da ostvari delimičan kontakt. Ona je u dobrom zdravstvenom stanju. Imala je dva potomka koji su dati zoološkim vrtovima u Mađarskoj, kao vid saradnje. Samim tim, nije ceo život sama, bez društva je 10 godina.

Novosti, Foto: Zooološki vrt Palić, Beo zoo-vrt

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.