blank

Potvrđeno da je Sonja Mandić kandidat za vršioca dužnosti direktora Zoološkog vrta

blank

Uz konstataciju da je u javnosti već bilo reči o imenovanju novog vršioca dužnosti direktora Zoološkog vrta Palić i da je za tu funkciju predložena Sonja Mandić, dr Balint Pastor je istakao da se nada da će ona na sutrašnjem skupštinskom zasedanju biti izabrana za vršioca dužnosti direktora ove ustanove i da će nakon dugo vremena Zoološki vrt na Paliću ponovo biti ono što je nekad bio

„Na dnevnom redu sutrašnje, četrnaeste sednice Skupštine grada naći će se 15 tačaka dnevnog reda među kojima su najvažnije donošenje Rešenja o donošenju Programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Subotice u 2021. godini i donošenje Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije za deo prostora naselja Čantavir između deonice Opštinskog puta Subotica-Čantavir, zaštitnog pojasa vodotoka Čik i deonice državnog puta IIB reda br. 303“, rekao je predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) na današnjoj konferenciji za novinare u Medija-centru u Gradskoj kući, upriličenoj povodom 14. sednice Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak, 7. oktobar 2021. godine, sa početkom u 9 časova.

Donošenje godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta tema je koja se ponavlja obično krajem godine, kazao je Pastor, i dodao da ga raduje to što će se, za razliku od prošle godine kada je ovaj program usvojen u decembru, ove godine usvojiti na oktobarskoj sednici Skupštine grada.

„Kao što znate, na taj program saglasnost treba da da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije i obično se čeka na tu saglasnost, ali ove godine već na oktobarskoj sednici Skupštine grada moći ćemo da usvojimo godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta. Za sve građane Subotice, znači ne samo za one koji se bave poljoprivredom i koji žive od poljoprivrede, bitno je da Grad ostvaruje prihod od 99,56 miliona dinara od ovog programa. To je 40 odsto ukupnih sredstava, s obzirom na to da prema republičkom zakonu 40 odsto prihoda pripada jedinici lokalne samouprave, a po 30 posto AP Vojvodini i Republici Srbiji. Od ovih sredstava nadležni sekretarijat planira budžet koji koristi za tri namene: za razvoj poljoprivrede, za mere podrške ruralnom razvoju i za izgradnju objekta za sakupljanje i preradu proizvoda životinjskog porekla“, naglasio je Balint Pastor.

Usvajanjem Plana detaljne regulacije za deo prostora naselja Čantavir, kako je rekao, planira se i izgradnja kružnog toka na raskrsnici državnog puta drugog reda Novi Žednik-Čantavir i lokalnog puta Subotica-Čantavir.

„Izgradiće se, dakle, jedan novi kružni tok, a pored toga izvršiće se i prenamena nekadašnjih  železničkih parcela i definisati zaštitna zona potoka Čik“, naveo je Balint Pastor.

Uz konstataciju da je u javnosti već bilo reči o imenovanju novog vršioca dužnosti direktora Zoološkog vrta Palić i da je za tu funkciju predložena Sonja Mandić, dr Balint Pastor je istakao da se nada da će ona na sutrašnjem skupštinskom zasedanju biti izabrana za vršioca dužnosti direktora ove ustanove i da će nakon dugo vremena Zoološki vrt na Paliću ponovo biti ono što je nekad bio.

Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.