blank

Besplatni udžbenici za romsku decu

blank

Član Gradskog veća zadužen za socijalnu zaštitu i zdravstvo  Ilija Đukanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović i koordinatori za romska pitanja Grada Subotice, Klaudija Kurina i Stevan Nikolić, danas su u Osnovnoj školi „Matko Vuković“ predali udžbenike za romsku decu koja pohađaju nastavu u pet osnovnih škola: „Ištvan Sečenji“, „Matko Vuković“ i „Đuro Salaj“, „Hunjadi Janoš“ (Čantavir) i Vuk Karadžić (Bajmok). Sredstva za nabavku udžbenika za romsku decu koja pohađaju osnovne škole u našem gradu obezbeđena su u budžetu Grada Subotice, saopštila je Gradska kuća.

Ilija Đukanović je podsetio da se svake godine u budžetu grada izdvajaju sredstva za kupovinu udžbenika za romsku decu i decu iz socijalno ugroženih porodica.

– U 2017. i 2018. godini udžbenike smo delili romskoj deci u tri osnovne škole, u 2019. u četiri, a od ove godine u pet osnovnih škola. Ranijih godina za ovu aktivnost smo izdvajali 300.000 dinara, a ove godine smo izdvojiloi pola miliona dinara. Zahvaljujem se i Edukativnom centru Roma koji svake godine uzme učešće u kupovini udžbenika. Ove godine su pružili podršku u iznosu od 108.000 dinara, tako da je ukupna vrednost ove donacije 608.000 dinara“, istakao je Đukanović.

Foto: Gradska uprava

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.