blank

Premijerno izvedena “Izbiračica” Koste Trifkovića

blank

Dug aplauz publike sinoć je sa scene “Jadran” Narodnog pozorišta ispratio glumce Drame na srpskom jeziku koji su premijerno izveli predstavu “Izbiračica” Koste Trifkovića, u režiji Ive Milošević.

Nastupili su: Minja Peković kao Malčika, Vladimir Grbić kao Branko, Miloš Stanković kao Sokolović, Igor Greksa kao Tošica, Zoran Bučevac kao Jovan, Vesna Kljajić Ristović kao Jeca, Suzana Vuković kao Saveta, Srđan Sekulić kao Štancika, Kristina Jakovljević kao Kata, Jelena Mihajlović kao Milica i Nebojša Čolić kao Timić.

“Malčiku pokreće taština? Kako je to postala? Da li poreklo njenog malog tiranstva leži u teroru društvenih normi koje za imperativ imaju lažni sjaj i privid životne ispunjenosti? Kako prepoznati pravu ljubav, kako razlikovati istinu od privida, sentimentalizam i patetičnost od istinite patnje? Kako mlad čovek da bira srcem, ako je stasao u doba opšte površnosti i lažne, ulepšane reprezentacije za javnost? Kako birati srcem ako je zaboravljen put do istine? Kako prepoznati istinu u sveopštem prividu? Da li je sloboda izbora samo iluzija? Da li je iluzija bekstvo od slobode? Da li je sloboda moguća? Ili je sve taština i muka duhu?”, navedeno je kao reč rediteljke na sajtu subotičkog teatra.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, intenzivnim radom, rasvetlili su dva razbojništva i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 10 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.