blank

Prihvatilište za beskućnike ponovo otvoreno

blank

Privremeno prihvatilište za beskućnike sa teritorije grada Subotice u Gajevoj ulici broj 50 danas je ponovo otvoreno.

Crveni krst Subotica i humanitarna organizacija „Karitas“ zaduženi su za organizaciju rada u prihvatilištu. Crveni krst je obezbedio krevete, posteljinu, pribor za ishranu, a korisnicima će po potrebi biti obezbeđena odeća i obuća.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović ovim povodom je rekao da je u razgovoru sa predstavnicima Centra za socijalni rad odlučeno da prihvatilište ponovo bude otvoreno, s obzirom na niske temperature koje su meteorolozi najavili za predstojeće dane. Naglasio je da je rad prihvatilišta organizovan tako da budu ispoštovane sve epidemiološke mere.

Korisnicima prihvatilišta biće obezbeđena tri obroka dnevno po normativima Programa narodne kuhinje, ali i lekarski pregledi. Celodnevno dežurstvo obezbediće zaposleni i volonteri Crvenog krsta i „Karitasa“.

Grad Subotica je u budžetu za 2021. godinu opredelio 500.000 dinara za rad prihvatilišta. Podsećamo, prihvatilište za beskućnike bilo je otvoreno od 11. do 22. januara, nakon čega su se, prema proceni Centra za socijalni rad, stekli svi uslovi da prihvatilište prestane sa radom.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.