blank

Prvog aprila počinje upis dece u prvi razred osnovne škole

blank

Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Subotice organizovao je upis dece u prvi razred osnovne škole na području Subotice u periodu od 1. aprila do 31. maja.

Prema Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u prvi razred osnovne škole u školskoj 2021/2022. godini, upisuju se deca koja će do 1. septembra 2021. godine imati najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina, odnosno rođeni od 1. marta 2014. do 28. februara 2015. godine.

Kako je navedeno u saopštenju Sekretarijata za društvene delatnosti, u prvi razred osnovne škole školske 2021/2022. godine mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine (1. septembra 2021. godine) napuniti šest godina, i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

Sva potrebna dokumenta za upis dece u prvi razred osnovne škole, pribavljaće
škole po službenoj dužnosti.

U saopštenju je navedeno i da je roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno organ starateljstva odgovaran za upis deteta u prvi razred osnovne škole.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.