blank

Prvomajski Trimbi po 47. put

Gradski savez “Sport za sve” i ove godine prvomajske praznike započinje na najbolji način. Sportsko – rekreativna manifestacija počinje već ujutro 1. maja kada će svi koji žele da se provozaju biciklima, trotinetima, rolerima započeti svoju laganu vožnju do Palića.

blank
foto: GS “Sport za sve”

Te daleke 1976. godine Opštinski savez za sportsku rekreaciju „Partizan“ (sadašnji Gradski savez Sport za sve“ Subotice) je uz glavnog donatora Fabriku bicikla „Partizan“ započeo manifestaciju koja i danas ima za cilj da se animiraju i motivišu građani svih uzrasnih kategorija da praznik rada proslave baveći se rekrativnom aktivnošću na otvorenom, podstičući stanovništvo na svakodnevnu fizičku aktivnost radi unapređenja zdravlja i kvaliteta života pojedinca ali i čitavog sistema.

Ovo je ujedno i poruka koju ovaj savez želi da pošalje – rekreacija i priroda su ključ za unapređenje i očuvanje zdravlja.

Ova ideja, da se Trimbi omasovi što je više moguće, proširila se i na ekološki aspekt, pa tako učestvovanje na ovoj sportskoj akciji ukazuje se na život bez otpada. Nema štetnigh, izduvnih materija, a voda koju učesnici ponesu može da se pije i iz staklene ambalaže, a ne jednokratnih, plastičnih flaša koje su najveći zagađivači prirode.

Svaki učesnik je u obavezi da na startu uplati kotizaciju za učešće uz koju dobija po jedan učesnički karton koji je potrebno obavezno overiti na dve kontrolne tačke (1. na startu i 2. cilju) kao dokaz da se prešla zadata deonica.

Na startu u Subotici (Park Rajhla Ferenca 12 –zgrada Jadran) biće postavljena i ekološka kutija u koju učesnici mogu ubaciti određenu količinu ranije sakupljenih plastičnih čepova, dok će na cilju će biti postavaljena druga ekološka kutija u koju će učesnici moći ubacivati plastični otpad sakupljen tokom tokom vožnje ili okoline cilja.

U 10 časova na terenu za mali fudbal SRC Palić organizovaće se „Ekološki poligon spretnosti biciklom“ za sve koji stignu na cilj do 10 časova, a žele da se oprobaju i učestvuju u poligonu.

Organizatori naglašavaju da nije u pitanju trka već rekreativna vožnja ili pešačenje. Svi učesnici bez obzira na redosled dolaska na cilj do 12 časova, sa obaveznim overenim učesničkim kartonom kao dokazom da su prešli zadatu deonicu, učestvuju na kraju programa u izvlačenju glavnih – tri bicikla, ali i simboličnih nagrada.

Na Trimbiju učestvuju građani svih uzrasnih kategorija i ove godine će simbolična nagrada biti uručena najmlađem i najstarijem aktivnom učesniku, kao i učesniku sa najboljim vremenom pređenog poligona spretnosti biciklom.

Završetak Trimbija biće na terenu za mali fudbal FK Palić od 12 i 30 gde će se proglasiti najbolji, najmlađi i nastariji učesnik i dodeliti nagrade – istakli su organizatori Trimbija, ispred saveza “Sport za sve”.

Organizatori 47. Trimbija su Gradski savez “Sport za sve” Subotice i Sportski planinarski klub Spartak, pod pokroviteljstvom Resora za sport i omladinu Grada Subotice uz podršku Sportskog saveza Grada Subotice.

Donatori manifestacije su Venera Bike Subotica, Zoo vrt Palić, Brend It All iz Subotice, Pionir doo Beograd, Gradska optika Subotica, Dečije pozorište Subotica i JKP Stadion Subotica, a ove godine timu se pridružio i Crveni Krst.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 15 do 25 stepeni Celzijusa. Očekivana biometeorološka situacija će izazvati uobičajene

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.