blank

Prvomajsko saopštenje Partije radikalne levice

blank

Subotički odbor Partije radikalne levice saopštio je da će danas, zajedno sa članovima Udruženja „Solidarnost”, biti ispred zgrade Otvorenog univerziteta, povodom obeležavanja Međunarodnog praznika rada.

„Ovu priliku koristimo da se setimo i odamo počast svim žrtvama radničkog pokreta koje su stradale u borbama za ostvarenje većih radnih prava. Iako se formalno ovaj praznik održava kao memorial na majski radnički ustanak u Čikagu 1886. godine, borba za radnička prava i bolje uslove rada je starija od tog datuma a i u godinama koje su usledile nije jenjavala – tako je i danas jer radnici širom sveta i dalje bivaju uskraćeni za elementarna prava a neretko i stradaju usled neadekvatnih uslova rada i nemara i nebrige od strane poslodavaca”, poručili su.

Kako su naveli, tim povodom će se okupiti i udružiti kako bi nastavili borbu za život dostojan čoveka, za sve radnice i radnike u našem gradu. Istakli su da sve vlasti u Srbiji od uvođenja kapitalizma glume nemoć pred privatnim investitorima i, kako su naveli, smišljaju izgovore zašto se radnička klasa kontinuirano nalazi u sve beznadežnijem položaju.

„Čak i u surovim uslovima kapitalističke periferije, država ima brojne mehanizme da stane na stranu radnika i radnica. Ipak, prethodne tri decenije pokazale su da, sasvim suprotno tome, vladajuće strukture stalno staju na stranu kapitalista”, poručili su.

Partija radikalne levice saopštila je da se zalaže za ukidanje takve prakse i uspostavljanje novog sistema vrednosti prilagođenog većini, kao i za demokratski socijalizam i svet kreiran po meri radnih ljudi.

Pozvali su zainteresovane sugrađane da dođu ispred Otvorenog univerziteta od 10 do 12 časova, ali i da podrže njihovu borbu, pristupajući sajtu prl.org.rs, mejl adresi [email protected], te „Fejsbuk” stranici partijaradikalnelevicesu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.