blank

Radovi umetnika iz Francuske i Srbije u Savremenoj galeriji

blank

Izložba „Imidž muvment. Pariz–Subotica” biće svečano otvorena u petak u 19 časova u Savremenoj galeriji. Kako su naveli iz ove ustanove, izložba predstavlja pogled na različite upotrebe slike u pokretu kroz dela šestoro umetnika iz Francuske i petoro umetnika iz Srbije.

„Izložba je nastala kao potreba da se ove različite prakse sretnu na jednom mestu i pomognu boljem upoznavanju publike sa fenomenima kojima se bave. Zamišljena kao promenjivi projekat koji uključuje različite umetnike, izložba je u februaru 2019. godine prikazana u Galeriji ’Rivoli’ u Parizu”, naveli su iz Savremene galerije.

Biće predstavljeni radovi An Šarlot Finel, Mari Sošor, Eleonor Hoso, Manuele Mako, Markusa Rajsa, Gaspara Delanoe, Jelene Grujičić, Lee Vidaković, Maje Rakočević Cvijanov, Nine Ivanović i Nemanje Nikolića.

Kustoskinje izložbe su Žuli Daluš i Nela Tonković, uz asistenciju Jelene Grujičić. Izložbu je priredila Savremena galerija Subotica, a projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Grad Subotica.

„Istražujući teme čovekovog života u savremenom društvu – poput usamljenosti, identiteta, potrebe pamćenja, mogućnosti razumevanja drugog i drugačijeg – izložba je sastavljena od radova koji stvaraju jasnu sliku o nedeljivom umetničkom svetu čiji se unutrašnji procesi odvijaju podjednako snažno i u Francuskoj i u Srbiji”, zaključeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.