blank

Sahrana Ištvana Pastora u subotu na Bajskom groblju

Ištvan Pastor, Predsednik Skupštine AP Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara, preminuo je u ponedeljak u 68. godini života. Sahrana će biti u subotu na Bajskom groblju.

blank
Foto: Subotičke.rs

Komemoracija će biti održana u subotu, 4. novembra, u 10 časova u Skupštini AP Vojvodine, dok će Ištvan Pastor na večni počinak biti ispraćen u 14 časova na Bajskom groblju u Subotici.

“Sahrana mog oca obaviće se u Subotici na Bajskom groblju iz Peić kapele u subotu u 14 časova. Na moju molbu, od njega će se govorom oprostiti premijer Viktor Orban, predsednik Republike Aleksandar Vučić, Hunor Kelemen, predsednik Demokratskog saveza Mađara u Rumuniji (DSMR) u ime mađarske zajednice van matične države i Balint Juhas predsednik Izvršnog odbora SVM-a u ime stranke. Hvala im!”, objavio je jutros Balint Pastor i dodao da će se na molbu porodice na komemorativnoj sednici govorom oprostiti Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i dr Bojan Bagi, predsednik pokrajinske poslaničke grupe SVM-a.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.