blank

Sastanak gradonačelnika i delegacije Olimpijskog komiteta Srbije

blank

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se juče u Gradskoj kući sa delegacijom Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) koju je predvodio predsednik Božidar Maljković. Razgovarali su o uslovima i potrebama najuspešnijih sportista iz Subotice i okoline, aktuelnostima vezanim za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju i sportskim programima koje OKS realizuje.

Nakon sastanka i obraćanja medijima, predsednik OKS uručio je zahvalnice gradonačelniku Bakiću za sveukupan doprinos Grada Subotice sportu i negovanju olimpijskih vrednosti, i Subotičaninu Miodragu Bardiću, donatoru spomen-česme subotičkim osvajačima olimpijskih odličja, u znak iskrenog prijateljstva i doprinosa očuvanju olimpijskog nasleđa.

blank

Bakić je izjavio da je kroz razgovor sa gostima zaključeno da je Subotica oduvek bila grad sporta i da je iznedrila veliki broj uspešnih sportista i osvajača olimpijskih medalja.Kako je navedeno, ocenili su da u Subotici postoje odlični uslovi za pripreme sportista i reprezentativnih selekcija za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Zaključili su da je saradnja Grada Subotice i Olimpijskog komiteta Srbije veoma dobra, ali da može da bude i na višem nivou.

Božidar Maljković je rekao da je nakon igara veterana bivše Jugoslavije u Subotici, izjavio da on ovaj grad vidi kao sredinu prepoznatljivu po multinacionalnosti i multikulturalnosti, ali i kao “multivitaminsku” sredinu.

Naglasio je da će se Subotica naći na mapi prioriteta OKS i da će to biti vidljivo u narednom periodu.

blank

Sastanku su prisustvovali član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović, prvi potpredsednik OKS Žarko Zečević , generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

U okviru današnje posete Subotici delegacija OKS je, posle sastanka u Gradskoj kući i uručenja zahvalnica, obišla spomen-česmu subotičkim osvajačima olimpijskih medalja.

 

YouTube video

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.