blank

Šta će nadležni dogodine učiniti sa ogromnim poljem ambrozije?

blank

Dvadeset sedmog septembra, pre tačno dve nedelje, redakcija je uputila molbu Javnom preduzeću “Palić-Ludaš” da javnosti pojasni šta će biti preduzeto kako meštani Palića i okolnih naselja dogodine ne budu izloženi polenu ambrozije sa polja koja zauzimaju više hektara, ali odgovor do danas nismo dobili

Redakcija portala Subotičke.rs upozorila je 20. septembra javnost na čitavu „platažu“ ambrozije, nedaleko od Tresetišta, koja se prostire na više hektara.

Nakon provere koordinata dži-pi-es uređajem, ispostavilo se da je po sredi najverovatnije parcela 3455 (Katastarska opština Palić), u vlasništvu Republike Srbije, čiji su korisnici Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo zaštite životne sredine. Ambrozija je bila nikla i po okolnim parcelama.

Od Ministarstva zaštite životne sredine dobili smo, odmah potom, odgovor da je za suzbijanje i uništavanje ambrozije zadužen vlasnik ili korisnik parcele, a ako se predmetna parcela nalazi u zaštićenom području, za suzbijanje i uništavanje ambrozije nadležan je upravljač zaštićenog područja.

Uvidom u Službeni glasnik Republike Srbije (od 23. decembra 2003. godine) koji je istaknut na sajtu Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode utvrdili smo da se katastarska parcela 3455 nalazi pod drugim stepenom zaštite i da zaštićenim područjem upravlja JP “Palić Ludaš”.

UREDBA O ZAŠTITI PREDELA IZUZETNIH ODLIKA “SUBOTIČKA PEŠČARA” DOSTUPNA JE OVDE.

Dvadeset sedmog septembra, pre tačno dve nedelje, redakcija je uputila molbu Javnom preduzeću “Palić-Ludaš” da javnosti pojasni šta će biti preduzeto kako meštani Palića i okolnih naselja dogodine ne budu izloženi polenu ambrozije sa polja koja zauzimaju više hektara, ali odgovor do danas nismo dobili.

KAKO JE NAŠ SUGRAĐANIN ANDREJ KUNKIN AMBROZIJU POKUŠAO DA SUZBIJE POMOĆU SIRĆETNOG RASTVORA, PROČITAJTE OVDE.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.