blank

Subotičani se plasirali na Republičku smotru recitatora

blank

Gradska biblioteka Subotica saopštila je da je na 52. Pokrajinskoj smotri recitatora „Pesniče naroda mog”, održanoj u Sečnju od 8. do 10. aprila, učestvovao 21 recitator iz Subotice. Čak njih 11 osvojilo je zlatne diplome, a petoro se plasiralo na naredni nivo takmičenja, Republičku smotru recitatora, koja će biti održana u Valjevu 13. i 14. maja.

Subotički recitatori su postigli zapažen uspeh u sve tri uzrasne kategorije. Zlatne diplome i plasman na Republičku smotru u kategoriji mlađeg uzrasta osvojili su Renata Jurčak (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica) i Nikolija Milanko (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica), a u kategoriji srednjeg uzrasta Noemi Božić (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica) i Višnja Vilov (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica). Među srednjoškolcima se dalje plasirala Helena Savić (Gimnazija „Svetozar Marković” Subotica).

Zlatne diplome osvojili su još i sledeći subotički recitatori Tea Stanković (OŠ „Đuro Salaj” Subotica), Pavao Huska (Hrvatska čitaonica Subotica), Mila Popov (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), Marijan Rukavina (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica) Ivan Huska (Hrvatska čitaonica Subotica) i Barbara Piuković (Gimnazija „Svetozar Marković” Subotica).

„Ovaj odličan uspeh subotičkih recitatora je još značajniji ako se podsetimo da je, poslednje uživo takmičenje i pokrajinska smotra održana 2019. godine u Sečnju. Naredne, 2020. godine zbog pandemije izostala su recitatorska tamičenja dok je prošle, 2021. godine smotra održana onlajn”, poručili su iz Gradske biblioteke, čestitavši svim nagrađenima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.