blank

Subotičani u Tokiju

Politehnička škola iz Subotice imala je svoje predstavnike na 24. Međunarodnom festivalu umetnosti za učenike srednjih škola u Tokiju, u Japanu.

Tokio, Marko Uzelac
Foto: Privatna arhiva

Pravo na učešće na prestižnom tokijskom festivalu umetnosti imao je Marko Uzelac, učenik Politehničke škole Subotica, koji je osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz klasičnih likovnih medija za učenike srednjih škola.

Pozivom iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Marko Uzelac dobio je mogućnost da otputuje u Japan pod pokroviteljstvom Međunarodne fondacije za umetnost i kulturu IFAK (International Foundation for Arts and Culture).

blank
Foto: Privatna arhiva

Na 24. Međunarodnom festivalu umetnosti za učenike srednjih škola, Uzelac je bio u pratnji svog profesora, mentora Srđana Milodanovića. Put u Tokio od pet dana bio je svojevrsna nagrada za uspeh, a naši umetnici iskoristili su priliku da obiđu kulturne znamenitosti Tokija.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.