blank

Subotičke.rs u utorak organizuju skup posvećen sufinansiranju medija

YouTube video

Urednik portala Subotičke.rs Branko M. Žujović juče je, gostujući na Televiziji N1, kazao da naša redakcija neće prihvatiti iznos od 100.000 dinara na medijskom konkursu, jer je, kako smatra, reč o pokušaju poniženja.

Kako je Žujović naveo, reč je o projektu koji zaslužuje mnogo više novca, jer se bavi razvojem grada i njegovom perspektivom, te da će, bez obzira na to što se odriče novca, redakcija pokušati da realizuje projekat u što većoj meri, te je istakao da najviše iznose na konkursima iz godine u godinu dobijaju iste medijske kuće.

‒ Sasvim je u redu da Televizija Subotici dobije značajna sredstva u Subotici, ali ako odškrinete vrata konkursa u Vojvodini, videćete da u retko kojoj opštini Televizija Subotica nije dobila sredstva. Dakle, govorimo o sistemu malih lokalnih medija koji nisu naročito gledani, a to su milionski iznosi u evrima poslednjih godina. Mi želimo da pitamo zbog čega medij kao što je naš, koji otvoreno postavlja pitanja, koji se trudi da uđe u suštinu događaja u gradu, bude kažnjen sa 100.000 dinara, a da budu nagrađeni projekti koji su, blago rečeno, besmisleni ‒ poručio je Žujović.

Skup posvećen medijima biće održan u utorak,  s početkom u 11 časova, u Pres-centru Udruženja novinara Srbije, u Knez Mihailovoj ulici, u Beogradu.

Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.