blank

Subotički biskup mons. Slavko Večerin sa Ištvanom Pastorom o unapređivanju saradnje

blank

U Domu biskupije danas je održan sastanak subotičkog biskupa mons. Slavka Večerina i predsednika Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora, na kom su razmenjena mišljenja o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji, kao i o unapređivanju saradnje između pokrajinskih i lokalnih nivoa vlasti i Subotičke biskupije.

Biskup Večerin se zahvalio Pastoru na velikoj materijalnoj podršci koju Mađarska, posredstvom Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, izdvaja za obnovu katedrale i drugih crkava, kao i za realizaciju pastoralnih projekata.

Kako je navedeno, prethodnih godina je zahvaljujući toj podršci obnovljeno više crkava, izgrađeno je nekoliko parohijskih dvorana, a realizovani su i mnogi pastoralno-edukativni projekti i u više navrata je pružena potpora delovanju Malog semeništa i gimnazije „Paulinum“ u Subotici.

blank

Kako je navedeno, Pastor je ukazao na dobru saradnju vlasti na svim nivoima i institucija mađarske nacionalne manjine u Republici Srbiji sa Subotičkom biskupijom još dok je mons. Janoš Penzeš bio biskup, te je izrazio nadu da će ta saradnja biti još bolja.

Biskup Večerin i Pastor su na kraju izrazili spremnost da i dalje rade na tome da napredak Katoličke crkve bude blagotvoran za celokupno društvo.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.