blank

U Subotici četiri zvanična jezika

blank

Na devetoj sednici Skupštine grada Subotice, koja je održana danas u Velikoj većnici Gradske kuće, odbornici su usvojili svih sedamnaest tačaka dnevnog reda.

Jednoglasno je doneta Odluka o izmenama Statuta Grada Subotice kojom je završena procedura uvođenja bunjevačkog jezika u ravnopravnu službenu upotrebu na teritoriji grada Subotice, pored srpskog, mađarskog i hrvatskog jezika. Gradonačelnik Stevan Bakić je izjavio da je ovo veliki dan za Suboticu, a predsednik Skupštine grada Balint Pastor da niko ne bi trebalo da se oseća povređenim i ugroženim zbog toga što će i bunjevački jezik biti u službenoj upotrebi od sredine maja ove godine.

Odbornici su doneli i Odluku o stavljanju van snage Regulacionog plana centra grada Subotica – Zona II i Odluku o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2021. godinu za Grad Suboticu.

Usvojena je i Odluka o dodeli priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari“ dramaturškinji Korneliji Goli, istoričaru i novinaru Silardu Paćiju i nastavnici srpskog jezika i književnosti Neveni Mlinko, kao i Rešenje o davanju saglasnosti na konačni nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za obavljanje usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na teritoriji grada Subotice.

Kako je navedeno, doneti su i zaključci o prestanku mandata direktora Javnog komunalnog preduzeća „Subotička toplana“ i direktora Javnog komunalnog preduzeća „Subotica-trans“, a usvojena su i rešenja o imenovanju Saše Petkovića, Aleksandra Aleksića i Dejana Ljubisavljevića za vršioce dužnosti direktora javnih preduzeća „Subotička toplana“, „Subotičke pijace“ i „Subotica-trans“.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.