blank

Zaplenjena velika količina duvana i cigareta bez akciznih markica

blank

Subotička policija je kod dve osobe pronašla više od dve hiljade paklica cigareta bez akciznih markica, blizu šezdeset hiljada cigareta napunjenih rezanim duvanom, kao i više od dvadeset kilograma rezanog duvana. Jedna osoba je uhapšena, a protiv obe su podnete krivične prijave.

M. B. (1983) iz Subotice je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Kako su naveli iz policije, prilikom pretresa tri tezge na buvljaku koje on koristi, pronađeno je 2.010 paklica raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, 57.645 cigareta napunjenih rezanim duvanom, kao i 5,5 kilograma rezanog duvana, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko milion dinara.

blank

Kako su naveli, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici.

Policija je u drugoj akciji, tokom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi šezdesettrogodišnji muškarac iz Subotice. pronašla i oduzela 240 paklica raznih vrsta cigareta bez akciznih markica, 600 cigareta napunjenih rezanim duvanom i oko 20,6 kilograma rezanog duvana, čija se vrednost procenjuje na oko 120.000 dinara.

 

blank

Kako je navedeno, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv njega će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u redovnom postupku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.