blank

Od kada važe nove penzionerske kartice?

Penzioneri će od 1. oktobra moći da računaju na još jednu olakšicu po svoj budžet, kada počne primena novih penzionerskih kartica, koje će im doneti popuste od tri do 50 odsto, podsetio je direktor PIO Fonda Relja Ognjenović.

blank
Foto: Pixabay

Penzionerske kartice već postoje, a nove i „unapređene“ vlast je promovisala kao kartice koje donose više pogodnosti. Najstariji sugrađani će s njima robu i uslugu plaćati manje, a direktor PIO Fonda kaže da je većina privrednih subjekata penzoinerima ponudila popuste od 10 do 20 odsto.

Najviše sporazuma o saradnji potpisano je sa zdravstvenim i apotekarskim ustanovama, slede brojni trgovinski lanci, turističke agencije, javna preduzeća, auto-servisi, ugostiteljski objekti i ostale delatnosti.

Kako do penzionerske kartice?

Prijavljivanje za penzionersku karticu počelo je 15. marta, a prema procenama iz PIO fonda do sada se prijavila polovina penzionera.

Najlakši način da se dođe do penzionerske kartice je prijava preko sajta PIO Fonda. Penzioneri treba da unesu svoj matični broj, broj telefona i mejl adresu. Kada kartica bude izrađena, biće o tome obavešteni porukom.

Zahtev se može podneti i u filijali PIO Fonda ili u nekoj od 200 filijala Banke Poštanske Štedionice. Obrazac zahteva možete preuzeti ovde: Zahtev za izdavanje penzionerske kartice

Filijale fonda od ponedeljka 11. septembra rade produženo do 18 sati kako bi svi penzioneri uspeli da podignu svoje kartice.

„Korisnici koji su dobili poruku da im je kartica izrađena, moći će da preuzimaju penzionerske kartice u šalter salama u toku redovnog radnog vremena od 8 do 15h, a i nakon toga, do 18h, kada će se na svim šalterima obavljati samo poslovi prijave i preuzimanja penzionerskih kartica. Za preuzimanje penzionerskih kartica u ispostavama, na ulaznim vratima ispostave biće istaknuto vreme kada će to biti moguće“, saopštili su iz PIO Fonda.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.