blank

“Izbiračica” premijerno na sceni “Jadran”

blank

Narodno pozorište Subotica najavilo je da će Drama na srpskom jeziku na sceni “Jadran” u subotu, 9. oktobra, premijerno izvesti predstavu “Izbiračica”, u režiji Ive Milošević. Kako su rekli, nakon velikog uspeha predstave “Zla žena”, Ivi Milošević će ovo biti druga režija u subotičkom pozorištu.

“Komad ‘Izbiračica’ je za mene bio veliki izazov, zato što se Kosta Trifković nije samo pomoću humora razračunavao sa nevoljama svakodnevice buržoazije s kraja 19. veka, već i sa kritičkim odnosom prema pitanju slobode izbora. Tema naše predstave bila je sloboda, pitanje prave ljubavi, gde počinje razum i pragmatika prilikom izbora bračnog partnera, a koliko u isto vreme udela u svemu tome igra i sujeta, taština i strah o tome šta će svet reći. Trudili smo se da predstava izazove smeh, jer je to pre svega komedija, ali i da pruži publici nekakav uvid u pitanja koja su univerzalna, svevremena i koja svako biće tište”, navela je režiserka.

blank

U predstavi igraju Miloš Stanković, Vesna Kljajić Ristović, Minja Peković, Suzana Vuković, Nebojša Čolić, Kristina Jakovljević, Jelena Mihajlović, Vladimir Grbić, Srđan Sekulić, Igor Greksa i Zoran Bučevac.

“Izbiračica” će premijerno biti izvedena u subotu, sa početkom u 19 časova i 30 minuta na sceni “Jadran”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.