blank

Malagurski predstavio trejler za film “Crna Gora: Podeljena zemlja”

blank

Poznati subotički režiser Boris Malagirski predstavio je juče trejler za svoj najnoviji film “Crna Gora: Podeljena zemlja”.

Malagurski je za portal Subotičke.rs tom prilikom izjavio da mu je izuzetno drago što su reakcije na trejler pozitivne.

Našem narodu su potrebne pobede i ekranizacija viševekovne borbe naroda u Crnoj Gori da očuva svoj identitet, jezik i veru. Proširiće svest o značaju borbe za nacionalne interese i da, kada je ta borba iskrena i požrtvovana, pobeda ne može da izostane. Iskreno, bio sam začuđen da niko ranije nije snimio sveobuhvatan film na ovu temu, ali verujem da mlađe generacije mogu da povedu promene i pokažu da nam je i te kako stalo da baštinimo tradicionalne vrednosti našeg naroda.

Čast mi je što sam u filmu imao priliku da razgovaram sa sledećim premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, sledećim ministrom pravde Crne Gore Vladimirom Leposavićem, akademikom Matijom Bećkovićem, ali ono što bih posebno istakao jeste da smo za film uradili i poslednji intervju sa Mitropolitom Amfilohijem. On nam je bio inspiracija za film, neizmerno mi je žao što neće videti film koji je blagoslovio i podržao, ali se iskreno nadam da će se publici dopasti film koji smo odlučili da posvetimo Mitropolitu Amfilohiju.

Malagirski je krajem avgusta bio prvi sagovornik našeg portala. Evo šta je tada rekao.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.