blank

Onlajn izložba radova učenika Politehničke škole

blank

Politehnička škola iz Subotice organizovala je onlajn izložbu radova likovnih tehničara povodom Savindana.

Srđan Milodanović, profesor stručnih predmeta i autor snimka na kom su prikazani učenički radovi, naveo je da su đaci to stvarali u okviru predmeta slikanje, crtanje, vajanje, grafika, tehnike i konzervacije, te da radovi nisu tematski vezani za školsku slavu.

– Reč je o radovima koje su đaci trećeg i četvrtog razreda smera za likovnog tehničara stvarali tokom ove školske godine, od septembra do januara. Iako nisu svi đaci izložili svoje radove, veliki je broj učenika koji je učestvovao.

Svi radovi objedinjeni su u video-snimku koji je dostupan na „Jutjub” kanalu Politehničke škole iz Subotice, ali i na njihovom „Fejsbuku” i „Instagramu”.

– Radovi su većinom nastajali onlajn, individualno od kuće, što je novina i za učenike i za nas nastavnike. To su ipak stručni predmeti koji zahtevaju smernice i korekcije profesora u učeničkom radu, ali su ovaj put đaci bili zaista samostalni. Na izložbi možete videti portrete, pejzaže, aktove, vajarske figure…

Profesor je istakao da đacima veoma znači što su se njihovi radovi našli u sklopu ove izložbe, te da će, s obzirom na njen onlajn format, moći da je vidi veliki broj ljudi.

– Da smo radove postavili u školu mnogo bi manji broj ljudi mogao do dopre do njih. Ovako su dostupni na društvenim mrežama i može da ih odgleda mnogo veći broj ljudi, zaključio je profesor Milodanović.

Na „Jutjub” kanalu Politehničke škole, svi zainteresovani mogu da odgledaju kako je u ovoj školi proslavljena školska slava, ali i druge izložbe nastavnika i učenika.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.