blank

Subotičke glumice u filmu nominovanom za “Oskara”

blank

Subotičke glumice Vesna Kljajić Ristović i Sanja Moravčić glume u filmu “Dara iz Jasenovca”, reditelja Predraga Antonijevića, koji je predstavnik Srbije u trci za 93. nagradu Američke akademiјe filmske umetnosti i nauke “Oskar”, u kategoriјi naјbolji međunarodni film.

– Film “Dara iz Jasenovca”, snimljen po scenariju Nataše Drakulić, predstavljaće Srbiju u trci za “Oskara”. Velika mi je čast što sam dobila priliku da zaigram u tako velikom i značajnom projektu. Film “Dara iz Jasenovca” je izuzetno emotivna drama koja se bavi bolnim istorijskim trenutkom koji do sada, barem u formi igranog filma, nije bio zabeležen. Film kroz sudbinu jedne dvanaestogodišnje devojčice govori o stradanjima nevinih žrtava u jednom od najstrašnijih koncentracionih logora za vreme Drugog svetskog rata – kaže za Subotićke.rs Vesna Kljajić Ristović, glumica subotičkog Narodnog pozorošta.

Filmski centar Srbije danas je saopštio da je komisija, u sastavu Dobrivoje Tanasijević – Dan Tana (član Američke akademije filmske umetnosti i nauke, član komisije po predlogu FCS-a), Miroslav Lekić (ispred Udruženja filmskih umetnika Srbije), dr Ivana Kronja i Tanja Bošković (po predlogu AFUN-a), Sandra Perović (ispred Upravnog odbora FCS-a), Dara Džokić (ispred Udruženja filmskih glumaca Srbije) i Dejan Lutkić (po predlogu FCS-a), odabrala film “Dara iz Jasenovca” za predstavnika Srbije u trci za 93. “Oskara”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.