blank

Danas pretežno sunčano, do 33 stepena

blank

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja najviša dnevna temperatura u Subotici iznosiće 33, a najniža 20 stepeni. Biće pretežno sunčano, uz visok UV indeks zračenja. U sredu će biti sunčno, uz najvišu dnevnu temperaturu do 34 stepena Celzijusa.

Biometeorološka sutuacija je za većinu hroničnih bolesnika relativno povolјna. Tegobe su moguće kod astmatičara i srčanih bolesnika pa je potrebno da se pridržavaju saveta lekara. Glavobolјa i poremećaj sna su mogući kod osetlјivih osoba. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa termičkim uslovima.

Vremenske prilike u sredu imaće nepovolјan uticaj na većinu hronično obolelih osoba, naročito na osobe sa srčanim i respiratornim tegobama. Od meteoropatskih reakcija najviše će biti izraženi glavobolјa, bolovi u kostima i zglobovima i promenlјivo raspoloženje. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti. Učesnicima u saobraćaju se savetuje pojačana pažnja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.