blank

13. Međunarodni turnir „Spartans” završen pobedom sporta i hokeja (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Spartak bio domaćin 13. po redu hokejaškom turniru za decu od 8 do 10 godina, ugostivši 150 mališana iz okolnih država, na taj način održavajući dobru tradiciju, kako dobrog domaćina, tako i najboljeg promotera našeg grada.

Hokejaški klub „Spartak” iza sebe ima dugu tradiciju, čiji počeci sežu još sa palićkog leda, gde su Subotičani uvežbavali svoje prve hokejaške poteze.

Od šezdesetih godina, kada Subotica dobija svoje prvo i jedino klizalište, nismo se pomerili napred, u tehničkom smislu. Mnogo puta pomenuto gradsko klizalište bilo je predmet zanimanja i rasprava, ne bi li se zatvorilo i svima koji imaju afiniteta ka zimskim sportovima u ravnici, dalo mogučnost napredovanja.

blank
Mi još uvek kližemo na otvorenom, a istinski ljubitelji hokeja i klizanja, pored suvih priprema, treninge obavljaju u Segedinu.

Ali ima jedna ekipa subotičkih entuzijasta, koja ne odustaje i vidi potencijal prvenstveno u mlađim kategorijama.

U duhu čuvene rečenice – Znaš kako se postaje šampion? – izađeš na teren i pobediš.

Onih 150 pomenutih dečaka i devojčica, učesnika međunarodnog turnira Spartans 2023, to su svakako već postali. Ako nastave da izlaze na teren, prepoznavši i negujući šampiona u sebi, naša budućnost biće svetla.

Do budućnosti ima jos malko, pa se nadamo da će se tamo naći i zatvoreno klizalište, koje zaslužuju svi koji svoje sportske ambicije vezuju za led.

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.