blank

15. Ljutovačka rakijada (VIDEO)

YouTube video

Ljutovačka rakija nadaleko je bila poznata decenijama unazad. Ovaj kraj bogat je voćem pa ne čudi što pored slatkih kompota i džemova, najkvalitetnije voće svoj fermentisani put pronađe u tradicionalnom srpskom, žestokom piću.

Kada se pre 15 godina ekipa okupila na ljutovačkom Konaku sa prvim Festivalom mlade rakije nije ni sanjala da će se ovaj festival koji greje u novembarskim danima, pretvoriti u tradicionalni.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ni hladna kiša koja je uporno padala i kvasila posetioce nije bila dovoljan razlog za odlazak sa fešte. 230 uzoraka, podeljenih u 12 kategorija, grejalo je dušu promrzlim ljubiteljima rakije. Godina nije bila dobra za voće, pa samim tim ni za rakiju, ali su se neke ipak izdvojile.

Tomislav Jakovčević već deset godina učestvuje na Festivalu mlade rakije, pa mu je ova jubilarna bila srećna godina. U porodici Jakovčević proizvodi se rakija za lične potrebe.

blank
Foto: Subotičke.rs

Bilo je na ljutovačkoj rakijadi svakakvih ukusa – likeri od višnje, oraha, breskve, jagode, velika ponuda pitkih i žestokih rakija od kajsije, dunje, loze, šljive, ali i egoztičnih boja džina koji tek treba da nađe svoj put do potrošača. Ovoga puta samo nije bilo sunca, ali to degustatorima nije smetalo. Grejala je rakija.

Uz krilaticu Rakija connecting people, vidimo se sledeće godine na istom mestu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.